dijous, 22 de març de 2012

Aprenem a tornar el canvi en euros

Una de les coses més importants que un bon alumne-empleat i alumna-empleada de Reprografia Vall Blanca deu saber és com tornar el canvi quan un client o clienta ve a pel seu encàrrec. Per això estes últimes setmanes hem estat aprenent a conéixer les monedes d'euro i a comptar els diners.

Per això hem fet una sessió de grup on hem estat treballant per a aprendre a diferenciar les monedes i a saber com s'escriuen els preus en euros.Primer hem vist la diferència entre cèntims i monedes d'euro:


CÈNTIMS


EUROS

Després hem aprés com s'escriuen els preus, diferenciant els euros i les comes amb la coma o el punt. Ací teniu un exemple:


L'alumnat-empleat de Reprografia Vall Blanca han apuntat alguns preus per vore si els companys sabien llegir-los correctament diferenciant euros dels cèntims.


Ací teniu a Óscar apuntant 150,50 €, quasi res...

Hem estat practicant els preus d'alguns productes i com tornaríem si vinguera un client, restant el preu de la factura als diners que ens ha donat el client.


Com fem sempre, hem registrat tot el que hem aprés al nostre quadern de taller, per a que no se'ns oblide i poder repassar-ho a casa o quan vulguem. Ací podeu vore alguns exemples de com han quedat el quadern de taller.


A més durant este últimes setmanes hem començat amb un material didàctic per a treballar  amb euros de veritat, per a aprendre a reconéixer les diferents monedes i els seus valors, i també a calcular preus. Amb estes làmines plastificades, un poc de velcro i monedes autèntiques l'alumnat-empleat de Reprografia Vall Blanca a manejar els diners per a quan estiguen en l'atenció al públic en la nostra empresa.
Ací podeu vore el material didàctic que estem utilitzant. Si voleu podeu descarregar-se'l i utilitzar-lo, sols necessiteu plastificar-ho i un poc de velcro. Podeu utilitzar monedes de veritat o plastificar les que hi ha al final que estan a la mesura real.

 

Ací podeu vore a algunes alumnes treballant amb este material didàctic.


I si a més voleu practicar en la vostra casa per a aprendre més sobre els euros també podeu utilitzar este programa didàctic que està en Internet per a calcular preus i que l'utilitzem al taller:L'alumnat-empleat de Reprografia Vall Blanca estan aprenent molt i cada volta saben treballar com uns i unes autèntiques professionals.

Continuem treballant amb la mateixa implicació!

4 comentaris:

 1. Molt interesant!!!es una manera de aprendrer diveertida i dinamica.
  No pareu de fer coses noves, que classe mes divertida

  Maria

  ResponElimina
 2. Com dius, és extraordinari el grau d'implicació en el treball dels que esteu per un any al Centre. Enhorabona!!.

  ResponElimina
 3. Qué sooooort`Àngela, ara ja podràs anar a comprar i així ajudar en casa!!! Felicitats cada dia millor!!!

  ResponElimina
 4. genial, com sempre. aprendre a utilitzar els diners és un aprenentatge fonamental per a la vida, i possibilita no només treballar sino aplegar a tindre una vida autònoma. seguiu així!

  ResponElimina