diumenge, 18 de març de 2012

Sigues una persona adultaEsta setmana, a més d'atendre als nostres clients i no parar de treballar en la nostra empresa, hem fet una reunió de grup per a parlar sobre un tema que és molt important per a nosaltres: hem estat parlant sobre el que significa ser adult i adulta i que significa no ser adult.

Primer vam estar aprenent què significa "TVA", ja que nosaltres ens trobem en eixe cicle dins del nostre centre. Després de molt parlar vam arribar a al conclusió que TVA són les sigles de TRANSICIÓ A AL VIDA ADULTA. Però què vol dir això?

Juane va deduir que "Transició" vol dir "que algo canvia" i efectivament és així, ja que es produeix un canvi de ser xiquets i xiquetes a ser persones adultes.


A partir d'ací vam estar parlant el que significava ser adult i entre tots vam fer un llistat d'idees:

 • Comportar-se adequadament.
 • No cridar quan es parla.
 • No ser agressiu.
 • Compartir.
 • Saber escoltar.
 • No interrompre i saber esperar el torn de paraula.
 • Complir les normes i saber com explicar amb tranquil·litat si no s'està d'acord amb una d'elles.
 • Estar pendent de la feina.
 • Se responsable.
 • Utilitzar el to de veu i les paraules adequades.
 • Ignorar quan algú es clava amb nosaltres.
 • Ser ordenat i net.
 • Respectar.
I moltes més coses que vam traure com a conclusió al nostre taller...

És molt important que els alumnes-empleats de Reprografia Vall Blanca es comporten com a persones adultes ja que en una empresa com la nostra és fonamental que els treballadors i treballadores es comporten de manera adequada i aprenguen com s'han de comportar en un ambient laboral.

Però no sols ells han d'aprendre a comportar-se com a persones adultes sinó que tots hem de tractar-los ja com a tal, ja que açò és fonamental per al desenvolupament de la seua autonomia personal, la seu identitat i la seua integració social i comunitària.

Nosaltres al taller hem començat a fer alguns canvis al nostre entorn per a potenciar que som persones adultes, com per exemple pintar la paret de fora del nostre taller i tapar de blanc un mural que resultava massa infantil per el rètol de la nostra empresa. No hem tapat el mural perquè ens agrade més de color blanc, ja que el mural era bonic, però tal vegada no és el més adequat per al nostre context. Ja vos ensenyarem com ens està quedant quan ho acabem.


Continuem treballant i aprenent a la nostra empresa per a que l'alumnat-empleat de Reprografia Vall Blanca es formen com a persones adultes, però és molt important que tots els tractem com a tal.

Si voleu saber en què consisteix i en què no consisteix el programa de TVA ací teniu les dos ordres que el regulen:
Ordre de 22 de març de 1999  (BOE de 10 de abril 1999) 
Resolució de 20 de maig de 1999  (BOE de 3 de junio 1999)

3 comentaris:

 1. ¡Mòlt bé! Ells han de tindre consciéncia d'adults, i tota la resta de persones deurem tractar-los com a tal: professionals, famílies, amics, coneguts i desconeguts. Són adults com qualsevol de nosaltres i mereixen el mateix tracte i respecte que nosaltres.

  ResponElimina
 2. Hola a tots i totes els alumnes-empleats de reprografia,m'agradat molt la conclucio que fa Juane de la TVA i pense com ell,algo camvia i crec que per que eixe canvi siga complet,nosaltres tambe els hem de tractar com a adults.

  Maria

  ResponElimina
 3. Bon treball, Vicent!! no sols pel que estàs fent amb els alumnes,sinó també pel que ens fas reflexionar.

  Maria Jesús

  ResponElimina