dimarts, 29 de maig de 2012

Visitem una impremta i reprografia


Hui hem fet una visita a la Impremta i Reprografia "Penadés y Ureña" per a conéixer com és una empresa com la nostra.

L'empresa es troba en el polígon industrial el Pla d'Ontinyent. Ací podeu vore la ruta que hem fet amb l'autobús:


Hem aprés que un polígon industrial és un espai de la ciutat on hi ha moltes empreses.

Quan hem arribat ens ha rebut Javier, el gerent de l'empresa, que ens ha explicat molt amablement com funciona l'empresa.

El primer que hem vist ha sigut la seua secció de papereria i reprografia.


Allí l'alumnat de Reprografia Vall Blanca han explicat a les dependentes i al gerent que nosaltres també treballem en la reprografia i papereria del nostre centre i que, per tant, coneixem molt bé com es treballa en un lloc com este.

He vist les seus zones d'enquadernació, fotocòpies, cisalla, plastificadora, papereria

 

i la seua secció d'atenció al client, igual que en la nostra empresa.
Allí ens han mostrat com funciona la seua enquadernadora en espiral que és automàtica, no com la nostra que és manual.Després hem visitat la zona d'informàtica de l'empresa

Ens han explicat que allí preparen tots els dissenys que després van a imprimir en la impremta. L'alumnat de Reprografia Vall Blanca ha explicat als treballadors d'allí que ells també estan fent la revista del centre que es publicarà el més que ve. Javier ens ha donat un bon consell i és que s'ha de revisar tot molt bé abans d'imprimir perquè sinó s'ha de repetir.


Després ens han mostrat la zona de treball on fan tots els mostraris que els encarreguen les empreses tèxtils.

 

Allí hem pogut comprovar com de laboriós i difícil és fer un mostrari ja que hi ha moltes teles a tallar i pegar.

Ací Javier ens ha ensenyat com tenen una màquina molt gran per tallar les teles:


 Ens ha ensenyat alguns mostraris acabats. I hem vist com treballen les empleades i empleats fent tot el procés del catàleg, des de el tallat i pegat de les teles fins a fer les tapes de cartró.I un secret... Esta xica que es pareix tant a Noelia, la secretària del centre, va i resulta que és la seua germana... El món és un mocador...Després hem visitat la zona de la impremta, on hem pogut vore de prop una màquina offset:


Esta màquina, que per cert és molt gran, és la que imprimix molta quantitat de fulls, que van entrant per un costat i van passant per cada torre on hi ha un color i ixen per l'altre costat ja impresos.

L'alumnat de Reprografia Vall Blanca ha reconegut els colors que s'utilitzen en impremta ja que són els mateixos que s'utilitzen en els toners de la nostra fotocopiadora:

Hem pujat a vore les torres de cada color:


Javier ens ha ensenyat com ixen els papers una volta ixen impresos de la impremta:


Una volta acabada la interessant visita per tota l'empresa l'alumnat empleat ha realitzat un qüestionari a Javier que havien preparat en el taller.

Els i les alumnes han realitzat preguntes molt interessants com, per exemple, l'any de fundació de l'empresa, la quantitat de treballadors i clients que tenen, on tenen l'atenció al client, si també imprimeixen còmics manga o què vol dir S.L.

Ha sigut una visita molt interessant i de la que hem aprés molt. Sobretot hem pogut comprovar en una empresa real com està treballant-se tot el que l'alumnat està aprenent al taller de Reprografia Vall Blanca.

Ací podeu visitar la seua web on podeu vore tot el que fan:Hem de donar les gràcies a la impremta "Penadés y Ureña, S.L.", tots i totes les seues empleades i, sobretot, a Javier, per haver-nos obert les seues portes i haver-nos mostrat com treballen.

Moltes gràcies!!!

4 comentaris:

 1. Ja veig per les fotos lo be que s'ho heu passat

  i les coses tan interessants ,que hi han a la impremta,tota la vida vivint aci i jo no ho coneixia, gracies a vosaltres ja se com es la impremta per dins,salutacions a tot/tes
  Maria

  ResponElimina
 2. Molt xula la impremta Penadés però a mi m'agrada molt la vostra empresa reprografia Vall Blanca perquè sou els més guapos i els més simpàtics, ja,ja. Un beset i que continueu passant-ho tant bé. Sayo

  ResponElimina
 3. Crec que us haurà agradat molt visitar l'imprempta i aurà estat super-intéresant. Tot graçies als vostres mestres (à Vicent) que sempre estàn pensant el millor per à vosaltres i la vostra formació. Un beset Isabel.

  ResponElimina
 4. Sé de bona tinta que des de l'imprenta vos han rebut amb molta il·lusió i que ha sigut una visita molt enriquidora per a vosaltres, m'alegre de vore tot el que aneu aprenent!

  ResponElimina