dimecres, 13 de juny de 2012

Una mà de pintura per a ser adults...

Al llarg de tot el curs una de les tasques que l'alumnat-empleat de Reprografia Vall Blanca ha estat realitzant ha sigut la de pintar el corredor de la nostra zona del centre de blanc.

Abans el nostre corredor tenia uns murals més adequats per a aules d'infantil i primària, però no hem d'oblidar que els i les nostres alumnes estan cursant l'etapa educativa de Transició a la Vida Adulta, i per tant estan preparant-se per a ser adults i adultes.Tal i com explique en l'aparat d'aquest bloc "Què és TVA?" (clic per vore'l) aquesta etapa educativa es fonamenta en ajudar al nostre alumnat a ser adults i adultes en tots els àmbits.

Per això els mateixos i les mateixes alumnes han sigut les que  han transformat el corredor pintant-lo de blanc per entendre que que forma part del seu procés de creixement.

Ells i ells ho tenen clar, però sembla que hi ha certa inèrcia en el món de l'educació especial  de tractar i treballar amb l'alumnat no segons la seua edat cronològica, sinó amb l'erroni concepte de "edat mental". No oblidem que estem en un "Centre" i no en un "Col·legi" ja que, encara que parega una simple canvi de nom, amaga darrere tot un concepte del que és la nostra feina tant a nivell metodològic com a nivell pedagògic.

Tots i totes, professionals, familiars i societat hem de conscienciar-nos de tractar als i les alumnes com el que són: adults.

5 comentaris:

 1. Estic molt d'acord amb el plantejament. Crec que no m'ho havia plantejat abans. Aprenem molt amb les vostres reflexions. Jo també creixc amb vosaltres!! (Elena)

  ResponElimina
 2. ¡18 anys viscuts són 18 anys viscuts! ¡Clar que sí!¡Són i som adults!¡Besets!

  ResponElimina
 3. Es fantastic vore tot el camvi.
  U creix amb edad i amb evoluciò de menut a adult va acumulant totes les seues anècdotes.
  Ara ja formem part de eixa gran societat i no som els petits amb les llepolies, ens agraden altres coses i ens divertim amb altres jocs.
  Ha eixe grup d´artistes pintors, enhorabona!
  Heu fet un treball genial!!!!!

  ResponElimina
 4. Estic al 100% d'acord amb el que es planteja. I este plantejament m'agradaria que donara peu a modificar i/o eliminar dinàmiques "infantils" que encara es mantenen a les aules de l'alumnat més major:celebració dels natalicis amb pastís inclós,sol.licitud de la signatura dels pares i mares a la agenda per confirmar la realització d'una tasca (per example, que s'ha llegit el llibre), etc. etc. Tractem-los i tractem-les com al que són: persones adultes, responsables i dignes de confiança.

  ResponElimina
 5. A títol personal,crec que ha segut la guinda de un curs fantastic ,tan per l'alumnat/empleat de reprografia com per a la gent que hem pogut i ens heu deixat estar al vostre costat,vos he de dir que tant jo com la meua filla hem crescut molt, hem viscut moltes experiencies noves i molt emotives per les dos ,he conegut que fa en classe i lo mes important,la vista disfrutar molt.Moltes gracies a qui ho heu fet posible i vos anime a que sigueu en esta linea, segur que molts pares vos ho agrairan.I a eixos pintors !! QUE S'HA QUEDAT PRECIOS!!!

  ResponElimina